Categoria: Estudis i projectes

Hematologia de Son Espases participa en un estudi sobre trasplantament de cèl·lules mare donants de germans idèntics HLA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr102El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre el genotipus PD-1 del donant i la seva associació amb malaltia aguda d'empelt-contra-hoste després de trasplantament de cèl·lules mare donants de germans idèntics HLA. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antònia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "PD-1 genotype of the donor is associated with acute graft-versus-host disease after HLA-identical sibling donor stem cell transplantation" a la revista Annals of Hematology.

L'activació de desencadenants de mort programada 1 (PD-1) provoca un control immune que produeix una inhibició de cèl·lules T que condueix a la tolerància perifèrica. S'han descrit alguns polimorfirmes PD-1 i s'han associat amb el desenvolupament de malalties autoimmunes o predisposició al càncer, però hi ha poques dades relacionades amb la rellevància d'aquests polimorfismes en els resultats clínics després de trasplantament al·lògenic de cèl·lules mare hematopoètiques (alloHSCT). Es va analitzar la distribució dels SNPs PD-1.1G/A (rs36084323) i PD-1.3G/A (rs11568821) genotipus dels donants en una cohort de 1485 alloHSCT de donants de germans idèntics HLA.

Referència de l'article
Santos N, Rodríguez-Romanos R, de la Cámara R, Brunet S, Nieto JB, Buño I, et al. PD-1 genotype of the donor is associated with acute graft-versus-host disease after HLA-identical sibling donor stem cell transplantation. Ann Hematol. 17 juliol 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]