Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Anatomia Patològica de Son Espases participen en la fase I de l'Assaig del Grup Espanyol per a la Investigació del Sarcoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr472L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), el Servei d'Anatomia Patològica i la Unitat de Seqüenciació de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la fase I de l'Assaig del Grup Espanyol per a la Investigació del Sarcoma. També hi han participat diferents centres espanyols.

Regina Alemany i Antonia Obrador Hevia , investigadores de l'IdISBa; i Carlos Saus i Rafael Ramos, patòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; han participat en la publicación de l'article amb el títol "Nilotinib as Coadjuvant Treatment with Doxorubicin in Patients with Sarcomas: A Phase I Trial of the Spanish Group for Research on Sarcoma" a la revista Clinical Cancer Research.

El nilotinib més la doxorubicina van demostrar ser sinèrgics quant a l'apoptosi en diverses línies cel·lulars del sarcoma. Es va dissenyar un assaig fase I/II per explorar si era factible l'ús del nilotinib com a coadjuvant de la doxorubicina per inhibició de l'activitat d'eflux MRP-1/P-gp. En aquest article es presenta la fase I de l'estudi.

Referència de l'article
Alemany R, Moura DS, Redondo A, Martinez-Trufero J, Calabuig S, Saus C, et al. Nilotinib as co-adjuvant treatment with doxorubicin in patients with sarcomas: A phase I trial of the Spanish Group for Research on Sarcoma. Clin Cancer Res. 23 juliol 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]