Categoria: Estudis i projectes

Professionals de Balears participen en el 40è Congrés Nacional SEMERGEN

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7038Metges de família i infermeres de centres de salut d'Atenció Primària de Mallorca, professionals de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, facultatius de l'Hospital Universitari Son Espases, professionals del 061-SAMU, de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), de l'Hospital Mateu Orfila i de l'Institut Balear de la Dona van participar com a organitzadors, ponents i moderadors en el 40è Congrés Nacional SEMERGEN, que es va celebrar a Palma del 17 al 20 d'octubre de 2018.

Fernando García Romanos, metge de familia del Centre de Salut Santa Catalina, va participar en el comitè organitzador com a president, i Alberto Enseñat Sánchez, metge de família del Centre de Salut Son Serra-La Vileta, hi va participar com a vicepresident.

Juan Luis Andreu Amoros, metge de família del Centre de Salut Valldargent; Bartolomé Barceló Alemany, metge de família del Centre de Salut Platja de Palma; i Antonio Salvá Cerdá, metge de família del Centre de Salut Arquitecte Bennàssar, van participar com a vocals del comitè organitzador.

Ana Moyá Amengual, metgessa especialista en medicina del treball del Centre de Salut Santa Catalina, membre dels Grups de Treball d'Hipertensió Arterial i Malaltia Cardiovascular i del Dolor de SEMERGEN, i vicepresidenta de SEMERGEN Illes Balears, hi va participar com a presidenta del comitè científic.

María Esther Adelantado Pozuelo, metgessa de familia del Centre de Salut Valldargent; Mª José Albendín Ariza, metgessa de familia del Centre de Salut Son Pisà; Elvira Álvarez Tupayachi, metgessa de familia del Centre de Salut Pere Garau; Carmen Fernández Fernández, metgessa de familia del Centre de Salut Arquitecte Bennàssar; Juan Fernando Peiró Morant, metge de família del Centre de Salut Andratx; Janeth Esther Perea Mostajo, metgessa de familia de la Unitat Bàsica Colònia de Sant Jordi; Amador Ruíz Torrejón, metge de família del Centre de Salut Santa Catalina; Ana Sanchis Mezquita, metgessa de familia del Centre de Salut Escola Graduada; i Jorge Juan Urieta Carpi, metge d'Urgències de Hospital Comarcal d'Inca, hi van participar com a vocals del comitè científic.

Fernando García Romanos, metge de familia del Centre de Salut Santa Catalina, va participar com a moderador de les taules:

  • "Pasado, Presente, y futuro de SEMERGEN".
  • "¿Cómo debería ser la Atención Primaria en España? Debilidades y amenazas. Propuestas de futuro".
  • "Cardiorisc".
  • "Nuevos estudios en el manejo del paciente insulinizado con DM2 y cómo impactan en la práctica clínica".

Mª José Albendín Ariza, metgessa de familia del Centre de Salut Son Pisà, hi va participar com a moderadora; i Miquel Fiol, director científic de l'IdISBa, va participar com a ponent en la taula "Novedades en ECG de la cardiopatía isquémica. Las claves para un abordaje sistemático y práctico en Atención Primaria".

Myriam Ribes Redondo, ginecòloga i sexòloga del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Mateu Orfila de Menorca, va participar com a moderadora del seminari "“No tengo ganas y ademas me duele”. Abordaje del bajo deseo y la dispareunia en Atención Primaria".

Miguel Lázaro Ferreruela, psiquiatre de la USM de Santa Ponça, hi va participar amb la comunicació titulada "Optimización de la derivación desde atención primaria a las Unidades de Salud Mental. Qué pacientes, cuándo y cómo?".

Antonia Fuster Gomila, metgessa especialista en pneumologia, responsable de la consulta d'EPOC fràgil de l'Hospital Son Llàtzer, va participar com a ponent en la taula "Herramientas de simplificación en la consulta para el control de los síntomas en EPOC".

Jorge Juan Urieta Carpi, metge d'Urgències de Hospital Comarcal d'Inca, va participar com a ponent en la taula "Actualización en el abordaje terapéutico de la obesidad en Atención Primaria".

Ana Moyá Amengual, metgessa de medicina de treball del Centre de Salut Santa Catalina; i Carmen Fernández Fernández, metgessa de família del Centre de Salut Arquitecte Bennàssar, van participar com a ponents a la taula "Cómo manejamos el dolor crónico no oncológico en Atención Primaria. Casos Clínicos".

Alexander Damià Heine Suñer, expert en diagnòstic genètic mol·lecular, adjunt en el Servei de Genètica de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador principal del grup Genòmica de la Salut de l'IdISBa, hi va participar amb la comunicació titulada "Pruebas Diagnósticas y Consejo Genético".

Ana Moyá Amengual, metgessa de Medicina de treball del Centre de Salut Santa Catalina, va participar com a moderadora de les taules:

  • "Papel de los betabloqueantes en el continuo cardiovascular: de la Hipertensión a la Insuficiencia cardíaca".
  • "Coordinadores e Investigadores del Estudio IBERICAN".

Elena Fortuny Frau, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, va participar com a ponent a les taules i tallers:

  • "Foro de actualización en Insuficiencia Cardíaca".
  • "Anticoagulación. Sesión 1 y 2".

Cristina Nadal Lladó, cap de dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, va participar com a ponent en el taller "Diagnóstico diferencial en cáncer cutáneo y Queratosis actínica".

María del Mar Sureda Barbosa, metgessa de familia del Centre de Salut Son Cladera; i Angels Vilella Martorell, especialista de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtze, van participar en la taula "La Eliminación de la Hepatitis C en España, un objetivo a nuestro alcance".

Susana Ortega, treballadora social de l'Institut Balear de la Dona, hi va participar amb la comunicació titulada "La importancia de la medicina de familia en la detección y la intervención con las víctimas de violencia de género".

Ernesto Sala Llinás, metge especialista en pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases, va participar com a ponent en la taula "¿Existe el riesgo de neumonía neumocócica en nuestra consulta? ¿Se podría prevenir?".

Mª José Albendín Ariza, metgessa de familia del Centre de Salut Son Pisà, va participar com a moderadora en els tallers:

  • "Atención en emergencias: Vía área. Sesión 1, 2 y 3".
  • "Soporte Vital Avanzado (SVA). Megacode. Sesión 1, 2 y 3".
  • "Soporte Vital Básico Instrumentalizado con dispositivos de control de calidad y DESA. Sesión 1, 2 y 3".

Juan Alonso Ponce, Inmaculada Díez Muntaner i Elena González Cañal, metges assistencials del SAMU-061 de Mallorca; i Ángel Manuel Crespo Martinez, metge assistencial del SAMU-061 d'Eivissa; van participar com a ponents en el taller "Soporte Vital Avanzado (SVA). Megacode. Sesión 1, 2 y 3".

Nuria Aliaga Gallegos, infermera del servei d'urgències d'Atenció Primària (SUAP) del Centre de Salut S'Escorxador; Carolina Bestard Martínez, Javier Cotrino García i  Elena Lombo Fariñas, infermeres assistencials del SAMU-061, van participar com a ponents de la taula "Soporte Vital Básico Instrumentalizado con dispositivos de control de calidad y DESA. Sesión 1, 2 y 3".

Ana Moyá Amengual, metgessa de medicina de treball del Centre de Salut Santa Catalina, va participar com a comoderadora de la taula "Grupo senior ¿qué podemos aprender de vosotros?".

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SEMERGEN]