Categoria: Estudis i projectes

Cardiologia de Son Llàtzer i l'IdISBa publiquen un article sobre 2 casos de calcificació miocàrdica i mort sobtada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins mfb120El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre dos casos de calcificació miocàrdica i mort sobtada. També hi han participat l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses i l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Burgos.

Tomás Ripoll Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Calcificación miocárdica y muerte súbita: posible relación etiopatogénica. A propósito de 2 casos" a la revista Revista Española de Medicina Legal.

Es descriuen dos casos de mort sobtada amb troballa autòpsics d'una calcificació miocàrdica difosa. El primer cas en posible relació amb un hiperparitoïdisme primari per adenoma de paratiroides, i el segon d'origen indeterminat per autòpsia incompleta. Es comenten els antecedents clínics i la descripció histopatològica d'ambdós casos, les possibles causes de la calcificació i el mecanisme pel qual va poder ocórrer la mort súbita dels dos pacients.

Referència de l'article
Ripoll-Vera T, Suárez-Mier MP, Martínez-Tejedor JA, Borondo-Alcázar JC, Alvarez-Rubio J. Calcificación miocárdica y muerte súbita: posible relación etiopatogénica. A propósito de 2 casos. Rev Española Med Leg. Octubre 2018.
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]