Categoria: Estudis i projectes

Cirurgia de Son Espases participa en l'avaluació de la incidència de la resposta patològica en la pràctica actual internacional de càncer rectal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins sss3El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'avaluació de la incidència de la resposta patològica completa en l'actual pràctica internacional de càncer rectal. Hi han participat els membres del 2017 European Society of Coloproctology (ESCP) collaborating group.

Juan José Segura Sampedro, Natalia Alonso Hernández, Myriam Fernández Isart, Margarita Gamundi Cuesta i Aina Ochogavia Segui, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases i membres del 2017 European Society of Coloproctology (ESCP) collaborating group, han participat en l'article amb el títol "Evaluating the incidence of pathological complete response in current international rectal cancer practice: the barriers to widespread safe deferral of surgery" a la revista Colorectal Disease.

El pilar de la gestió del càncer rectal localment avançat és la quimioradioteràpia seguida de la resecció quirúrgica. Seguint la quimioradioteràpia, una resposta completa podria ser detectada clínicament i radiològicament abans de la cirurgia o patològicament després de la cirurgia. L'objectiu era informar de la taxa total de resposta patològica completa i de la fiabilitat de detecció clínicament i radiològicament per una imatge preoperativa convencional.

Referència de l'article
Group T 2017 ES of C (ESCP) collaborating. Evaluating the incidence of pathological complete response in current international rectal cancer practice: the barriers to widespread safe deferral of surgery. Color Dis. 2018;20:58-68.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Atenció Primària de Mallorca]