Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre blocs mutants del gen p53 en la producció de cèl·lules cancerígenes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr122L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació de blocs mutants p53 SESN1/AMPK/PGC-1α/UCP2 amb eix augmentant la producció d'O2 mitocondrial en cèl·lules canceroses.

Margalida Torrens Mas, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Mutant p53 blocks SESN1/AMPK/PGC-1α/UCP2 axis increasing mitochondrial O2 production in cancer cells" a la revista B

El gen supressor del tumor TP53 és el més freqüentment modificat en tumors i les isoformes de p53 guanyades de funció mutants promouen activament la malignitat del càncer.

Es va dur a terme un panell de línies cel·lulars de cèl·lules canceroses de diferents tipus i mutants de diferents teixits, incloent pàncrees, pit, pell i pulmó, així com pacients amb leucèmia limoficítica crònica. Els efectes de la p53 mutant es varen avaluar per microscòpia confocal, assaig de producció d'espècies d'oxigen reactiu, immunotransferència i reducció quantitativa de la cadena de polimerasa de transcripció inversa després de la transfecció cel·lular.

Referència de l'article
Cordani M, Butera G, Dando I, Torrens-Mas M, Butturini E, Pacchiana R, et al. Mutant p53 blocks SESN1/AMPK/PGC-1α/UCP2 axis increasing mitochondrial O2ˉ· production in cancer cells. Br J Cancer. 2018;119(8):994-1008.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]