Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca participa en un article sobre la relació de l'exercici físic i la depressió major

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr49El Centre de Salut Son Serra-La Vileta i la Unitat de Salut Mental Emili Darder han participat en la publicació de la relació entre activitat física, gravetat clínica i perfil sociodemogràfic en pacients amb depressió major. També hi han participat el IUNICS, la Universitat de Saragossa i l'Institut de Salut Carlos III.

Caterina Vicens, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Son Serra-La Vileta; i Neus Llabrés, psiquiatra de la USM Emili Darder, han participat en la publicació amb el títol "Relación entre actividad física, gravedad clínica y perfil sociodemográfico en pacientes con Depresión Mayor" a la Revista de Psicología del Deporte.

L'activitat física es demostra en els darrers anys que és una bona estratègia complementària antidepressiva per molts de pacients. L'associació entre el grau d'activitat física i característiques sociodemogràfiques en depressió no s'ha estudiat suficientment en mostres grans i representatives. Es varen reclutar 3374 pacients amb depressió major que havien anat primer a la consulta de psiquiatria en centres de salut mental a Espanya i es varen classificar en tres grups d'acord amb el nivell d'activitat física setmanal declarada. En aquest estudi es varen comparar el grup que més activitat física declarava i els que menys.

Referència de l'article
Garcia-Toro M, Lopez-Navarro E, Gili M, Roca M, Vicens C, Gómez Juanez R, et al. Revista de psicología del deporte : RPD. Rev Psicol del Deport. 2018;27(2):0069-74.
Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]