Categoria: Estudis i projectes

Cirurgia de Son Espases participa en un estudi multicèntric internacional d'anàlisi de l'impacte de conversió del risc de complicació després de laparoscòpia de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1234El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'anàlisi de l'impacte de conversió en el risc de complicació major després de cirurgia laparoscòpica de còlon. Hi han participat els membres del 2017 European Society of Coloproctology (ESCP) collaborating group.

Juan José Segura Sampedro, Natalia Alonso Hernández, Myriam Fernández Isart, Margarita Gamundi Cuesta i Aina Ochogavia Segui, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases i membres del 2017 European Society of Coloproctology (ESCP) collaborating group, han participat en l'article amb el títol "The impact of conversion on the risk of major complication following laparoscopic colonic surgery: an international, multicentre prospective audit" a la revista Colorectal Disease.

La laparoscòpia s'ha implementat com un estàndard de cura a nivell mundial per a la resecció electiva de còlon. Durant el periode d'adopció, els estudis mostren que la conversió podria ser perjudicial per als pacients, amb resultats pobres tant en la laparoscòpia com en la cirurgia oberta. L'objectiu principal d'aquest estudi era determinar si la conversió laparoscòpica està associada amb un nivell més alt de complicació que en la cirurgia planejada en la pràctica internacional contemporània.

Referencia de l'article

Group T 2017 ES of C (ESCP) collaborating. An international multicentre prospective audit of elective rectal cancer surgery; operative approach versus outcome, including transanal total mesorectal excision (TaTME). Color Dis. 2018;20:33-46.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]