Categoria: Estudis i projectes

Lectura de la tesi de Catalina Amadora Pomar Oliver

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7232Catalina Amadora Pomar Oliver, investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, ha presentat la seva tesi amb el títol "Factores determinantes y mecanismos en la programación metabólica de una dieta obesogénica" a la Universitat de les Illes Balears (UIB), dins el Programa de doctorat de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada.

La tesi ha estat dirigida per Juana Sánchez i Andreu Palou.

La ingesta d'una dieta obesògena durant la lactància predetermina obesitat i alteracions metabòliques als descendents, fins i tot més que l'obesitat materna per si mateixa. Aquest és el resultat principal de la tesi doctoral de Catalina Amadora Pomar Oliver, defensada a la Universitat de les Illes Balears, que estudia, en models animals, els efectes obesogens de l'anomenada "dieta de cafeteria" (molt rica en energia, amb aliments altament calòrics i molt llaminera) que ingereixen mares lactants sobre la salut metabòlica a llarg termini de la seva descendència.

Referència de la tesi
Pomar Oliver, CA. Factores determinantes y mecanismos en la programación metabólica de una dieta obesogénica [tesi doctoral]. Palma: Universitat de les Illes Balears; 2018.

[Font: Universitat de les Illes Balears]

[Foto: UIB]