Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Lectura de la tesi de Catalina Amadora Pomar Oliver

Lectura de la tesi de Catalina Amadora Pomar Oliver

7232Catalina Amadora Pomar Oliver, investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, ha presentat la seva tesi amb el títol "Factores determinantes y mecanismos en la programación metabólica de una dieta obesogénica" a la Universitat de les Illes Balears (UIB), dins el Programa de doctorat de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada.

La tesi ha estat dirigida per Juana Sánchez i Andreu Palou.

La ingesta d'una dieta obesògena durant la lactància predetermina obesitat i alteracions metabòliques als descendents, fins i tot més que l'obesitat materna per si mateixa. Aquest és el resultat principal de la tesi doctoral de Catalina Amadora Pomar Oliver, defensada a la Universitat de les Illes Balears, que estudia, en models animals, els efectes obesogens de l'anomenada "dieta de cafeteria" (molt rica en energia, amb aliments altament calòrics i molt llaminera) que ingereixen mares lactants sobre la salut metabòlica a llarg termini de la seva descendència.

Referència de la tesi

Pomar Oliver, CA. Factores determinantes y mecanismos en la programación metabólica de una dieta obesogénica [tesi doctoral]. Palma: Universitat de les Illes Balears; 2018.

[Font: Universitat de les Illes Balears]

[Foto: UIB]