Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Medicina Interna de Can Misses participa en un estudi sobre el registre RICA

Medicina Interna de Can Misses participa en un estudi sobre el registre RICA

ins mcm14El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un estudi sobre hemoconcentració com a predictor de supervivència a l'any d'ingrés per insuficiència cardíaca aguda en el registre RICA. També hi han participat diferents centres espanyols.

Roberto Oropesa Juanes, metge de medicina interna de l'Hospital Can Misses,  ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Hemoconcentración como predictor de supervivencia al año de ingreso por insuficiencia cardiaca aguda en el registro RICA" a la Revista Clínica Española.

Diferents estudis assenyalen que la consecució d'una major hemoconcentració en pacients ingressats per insuficiència cardíaca (IC) aguda millora el pronòstic al llarg de l'any següent a l'episodi índex. L'objectiu d'aquest esudi és avaluar si el grau d'hemoconcentració als 3 mesos després de l'ingrés per IC també té valor pronòstic de reingrés i/o mortalitat en els 12 mesos següents a l'ingrés.

Referència de l'article

Grau Amorós J, Formiga F, Aramburu Bodas O, Armengou Arxe A, Conde Martel A, Quesada Simón MA, et al. Hemoconcentración como predictor de supervivencia al año de ingreso por insuficiencia cardiaca aguda en el registro RICA. Rev Clínica Española. Octubre 2018.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]