Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre l'ús de l'hesperidin i capsaicin per prevenir l'esteatosi en la SM en rates amb dieta obesogènica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr495L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears ha participat en un estudi sobre l'ús de l'hesperidin i capsaicin, però no la seva combinació, per prevenir l'esteatosi i altres alteracions relacionades amb la síndrome metabòlica en rates alimentades amb dieta occidental. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, la Universitat del País Basc, el CIBEROBN i l'Institut de Salut Carlos III.

Juana Sánchez, Bárbara Reynés, Andreu Palou i Catalina Picó, investigadores de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Hesperidin and capsaicin, but not the combination, prevent hepatic steatosis and other metabolic syndrome-related alterations in western diet-fed rats" a la revista Science Reports.

Es volia avaluar els efectes potencials de l'hesperidin i capsaicin, independentment i en combinació, per prevenir el desenvolupament de l'obesitat i les seves alteracions metabòliques en rates alimentades amb una dieta obesogènica.

Referència de l'article
Mosqueda-Solís A, Sánchez J, Reynés B, Palou M, Portillo MP, Palou A, et al. Hesperidin and capsaicin, but not the combination, prevent hepatic steatosis and other metabolic syndrome-related alterations in western diet-fed rats. Sci Rep. 2018;8(1):15100.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janet Stephen / Wistar Rat / CC BYND2.0]