Categoria: Estudis i projectes

Cirurgia Cardíaca de Son Espases publica un cas de trencament cardíac després d'un fals negatiu en coronariografia mitjançant TC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7248El Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un cas clínic sobre el trencament cardíac després d'un fals negatiu en coronariografia mitjançant tomografia computaritzada.

Guillermo Ventosa-Fernández, Daniel Padrol, Laura Vidal, Delfina Fletcher, Fernando Enríquez, Ruben F. Tarrio, Ramón Barril i José Ignacio Sáez de Ibarra, cirurgians cardíacs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Rotura cardíaca tras falso negativo en coronariografía mediante tomografía computarizada" a la revista Cirugía Cardiovascular.

L'angiografia coronària per tomografia computaritzada (ACTC) és considerada la prova no invasiva de major sensibilitat per a la detecció de malaltia arterial coronària, amb un valor predictiu negatiu d'entre el 97 fins al 99%.

Es presenta un cas de rotura de paret lliure de ventricle esquerre com a complicació d'infart agut de miocardi, el diagnòstic del qual va ser diferit degut al resultat fals negatiu d'angiografia coronària mitjançant tomografia computaritzada.

Referència de l'article
Ventosa-Fernandez G, Padrol D, Vidal L, Fletcher D, Enríquez F, F. Tarrio R, et al. Rotura cardíaca tras falso negativo en coronariografía mediante tomografía computarizada. Cirugía Cardiovasc. Octubre 2018;
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Cirugía Cardiovascular]