Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Son Llàtzer publiquen un estudi sobre la resposta antioxidant del teixit no tumoral en càncer colorectal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr473L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un estudi sobre el teixit adjacent no tumoral en l'etapa avançada de càncer colorectal mostra resposta antioxidant activada. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, el IUNICS, la Clínica Rotger i l'Institut de Salut Carlos III.

Reyniel Hernández-López, Margalida Torrens-Masa, Daniel G.Pons, Maria M.Company, Esther Falcó, Teresa Fernández, Jorge Sastre-Serra, Jordi Oliver i Pilar Roca, investigadors de l'IdISBa; i Javier M.Ibarra de la Rosa, patòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadors de l'IdISBa, han publicat un article amb el títol "Non-tumor adjacent tissue of advanced stage from CRC shows activated antioxidant response" a la revista Free Radical Biology and Medicine.

El càncer colorectal (CCR) lidera la causa de càncer maligne relacionat amb morbilitat i mortalitat, amb una incidència alta en països desenvolupats i un alt rang de mortalitat principalment atribuït a la mestàstasi. L'objectiu del present estudi era determinar les adaptacions metabòliques relacionades amb estrès oxidatiu en teixit tumoral en etapes avançades (III i IV) de CCR i si podrien ser utilitzats com a potencials biomarcadors en aplicacions clíniques.

Referència de l'article
Hernández-López R, Torrens-Mas M, Pons DG, Company MM, Falcó E, Fernández T, et al. Non-tumor adjacent tissue of advanced stage from CRC shows activated antioxidant response. Free Radic Biol Med. 2018;126:249-58.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]