Categoria: Estudis i projectes

El Banc de Llet Materna de la FBSTIB i l'IdISBa publiquen un article sobre la pasteurització de la llet per preservar els components biològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr99El Banc de Llet Materna de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre la millora de la pasteurització per preservar els components biològics de la llet humana donada.

Antoni Gayà i Javier Calvo, facultatius del Banc de Llet Materna de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i investigadors de l'IdISBa, han publicat un article amb el títol "Improving Pasteurization to Preserve the Biological Components of Donated Human Milk" a la revista Frontiers in Pediatrics.

La llet de donants humanes (LDH) en els bancs de llet humana (BLH) està rutinàriament subjecta al tractament de calor per assegurar la seguretat microbiològica, la majoria dels estudis recomanen una temperatura de 62.5Cº durant 30 minuts. Però, aquest procediment té un impacte negatiu en la qualitat de la llet, degut a la destrucció dels components biològics. Diferents estudis han fet una crida per un tractament més respectuós de la LDH per preservar les seves propietats i han explorat l'ús de tecnologies alternatives. També hi ha una clara evidència que la contaminació bacteriana i viral en la llet humana pot ser efectivament destruida per temperatures més baixes que les recomanades actualment (62.5Cº). Així, una simple opció podria ser optimitzar la tècnica de pasteurització convencional així la llet tractada és lliure d'elements infecciosos que encara retenen una gran quantitat de components biològics. Un avantatge d'aquesta aproximació és que podria ser innecessari el substituir l'equip de pasteurització actualment disponible en la majoria dels BLH. En la base d'una revisió de la literatura, es va analitzar i discutir l'evidència dels resultats de la pasteurització de la llet humana a una temperatura per davall de 62.5Cº en una millora de la preservació i les seves propietats sense comprometre la seguretat d'acord amb la transmissió d'agents infecciosos.

Referència de l'article
Gayà A, Calvo J. Improving Pasteurization to Preserve the Biological Components of Donated Human Milk. Front Pediatr. 9 octubre 2018;6.
Text completlogo docusalut 16 | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]