Categoria: Estudis i projectes

Paritori de Son Llàtzer participa en un article sobre un cas d'una gestant amb mutilació femenina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr461L'Àrea de Paritori de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un article on es descriu un cas de gestant amb mutilació femenina. També hi han participat l'Hospital Públic de Montilla i l'Hospital de la Mujer de Sevilla.

María Begoña Moreno Dueñas, comare de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Intervención de la matrona hospitalaria en una gestante con mutilación genital femenina. A propósito de un caso" a la revista Enfermería Clínica.

La mutilació genital femenina, condemnada per tots els països membres de l'Organització de las Nacions Unides, s'ha extès al voltant del món com a conseqüència dels fluxes migratoris, i es realitza a l'empara d'una costum, tradició o cultura. A Espanya està penada com a delicte de lesions segons el Codi Penal vigent. Mitjançant un cas clínic es revisen les principals actuacions de la comare davant d'aquesta lesió en una gestant en el treball de part. S'exposen les dades recollides en l'exploració física i valoració segons el model de Virginia Henderson, i es desenvolupa un pla de cures complet. Del cas es pot concloure que, en l'àmbit hospitalari, les comares poden i han de reforçar i completar el treball amb aquestes dones i les seves famílies d'informar, educar i enfortir la decisió de no mutilar, el qual s'hauria d'haver iniciat en el centre de salut.

Referència de l'article
Díaz-Jiménez D, Rodríguez-Villalón M, Moreno-Dueñas MB. Intervención de la matrona hospitalaria en una gestante con mutilación genital femenina. A propósito de un caso. Enfermería Clínica. 2018;28(2):133-9.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]