Categoria: Estudis i projectes

Medicina Intensiva i Neurocirurgia de Son Espases i l'IdISBa participen en un estudi sobre proteïnes inflamasomes en LCT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

jagm4El Departament de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears i el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi sobre les proteïnes inflamasomes com a biomarcadors de la lesió cerebral traumàtica. També hi ha participat la University of Miami Miller School of Medicine.

Jon Pérez Bárcena, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; Catalina Crespí, investigadora de l'IdISBa; i Javier Ibáñez, neurocirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Inflammasome proteins as biomarkers of traumatic brain injury".

L'inflamasoma juga un paper important en la resposta immune innata inflamatòria després d'un dany del sistema central nerviós (SCN). Els resultats de la inhibició de l'inflamasoma després d'una lesió cerebral traumàtica (LCT) en resultats millorats per menors nivells de caspasa-1 i interleukin (IL)-1b. Es va mostrar prèviament que les proteïnes de les inflamasomes són elevades en el fluid cerebroespinal dels pacients amb LCT i que els majors nivells d'aquestes proteïnes eren consistents en resultats més pobres després de LCT quan es comparaven amb pacients que presentaven aquestes proteïnes d'inflamasoma en menors nivells.

Referència de l'article
Kerr N, Lee SW, Perez-Barcena J, Crespi C, Ibañez J, Bullock MR, et al. Inflammasome proteins as biomarkers of traumatic brain injury. Ojcius DM, editor. PLoS One. 31 desembre 2018;13(12):e0210128.
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]