Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Atenció Primària de Mallorca participa en un assaig sobre l'ús de dosis altes de penicilina vs. amoxicicilina en PAC no complicada

Atenció Primària de Mallorca participa en un assaig sobre l'ús de dosis altes de penicilina vs. amoxicicilina en PAC no complicada

mfb43El Centre de Salut de Son Pisà ha participat en la publicació d'un assaig clínic controlat de no inferioritat sobre l'eficàcia de les dosis altes de penicilina davant l'amoxicilina per al tractament de la pneumònia no complicada adquirida en la comunitat. També hi han participat el Centre de Salut Via Roma, l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol, el Centre de Salut Jaume I i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Eugenia Carandell, Javier Rezola, Marian Llorente, Salvador Gestoso i Miguel Román Rodríguez, metges de medicina familiar i comuntària del CS Son Pisà, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Eficacia de dosis altas de penicilina frente a amoxicilina en el tratamiento de la neumonía no complicada adquirida en la comunidad en adultos. Ensayo clínico controlado de no inferioridad" a la revista Atención Primaria.

En alguns països la pneumònia adquirida en la comunitat (PAC) es tracta amb penicilina. L'objectiu era avaluar si la penicilina V a dosis altes és igual d'efectiva que l'amoxicilina a dosis altes en la PAC no complicada.

Referència de l'article

Llor C, Pérez A, Carandell E, García-Sangenís A, Rezola J, Llorente M, et al. Eficacia de dosis altas de penicilina frente a amoxicilina en el tratamiento de la neumonía no complicada adquirida en la comunidad en adultos. Ensayo clínico controlado de no inferioridad. Atención Primaria. 2019;51(1):32-9.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]