Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia i Investigació de Son Espases publiquen un article sobre susceptibilitat al R-pyocin en Pseudomonas aeruginosa en pacients amb FQ

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr472El Servei de Microbiologia i Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases participen en un article sobre la susceptibilitat al R-pyocin de l'aïllament clínic de Pseudomonas aeruginosa en pacients amb fibrosi quística. També hi han participat l'Institut de Biomedicina de Sevilla, l'Hospital Universitari Virgen del Rocío, la Universitat de Sevilla, el Centre Nacional de Biotecnologia.

Carla López Causapé, microbiòloga i investigadora de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Susceptibility to R-pyocins of Pseudomonas aeruginosa clinical isolates from cystic fibrosis patients" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

L'aparença i difusió del MDR entre bactèries patogèniques ha forçat la cerca de nous antimicrobians. Les bacteriocines s'han proposat com a alternatives potencials per al tractament d'infeccions degudes a les cadenes multiresistents. Els objectius eren analitzar l'activitat de R-pyocins contra les Pseudomonas aeruginosa clíniques aïllades de pacients amb fibrosi quística i altres fonts i avaluar-les com a potencial adjuvant o alternativa a l'actual tractament antibiòtic.

Referència de l'article
Redero M, López-Causapé C, Aznar J, Oliver A, Blázquez J, Prieto AI. Susceptibility to R-pyocins of Pseudomonas aeruginosa clinical isolates from cystic fibrosis patients. J Antimicrob Chemother. 2018;73(10):2770-6.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Philippe de la vie / Antibiogram of Pseudomonas aeruginosa on Mueller-Hinton agar / CC BYND 0]