Categoria: Estudis i projectes

Professionals d'Infermeria de Manacor i Sant Joan de Déu publiquen un estudi transversal sobre les pràctiques infermeres en l'hemodiàlisis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins mfb148Infermeres de l'Hospital de Manacor i l'Hospital Sant Joan de Déu han publicat un estudi transversal sobre la variabilitat de pràctiques infermeres en l'entorn d'hemodiàlisi. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears.

Ian Blanco Mavillard, Miguel Ángel Rodríguez Calero i Gregorio Bolaños Herrezuelo, infermeres de l'Hospital de Manacor; i Aurora Sánchez Barceló, infermera de l'Hospital Sant Joan de Déu, han publicat l'article amb el títol "Mapeo de variabilidad sobre prácticas enfermeras en el entorno de hemodiálisis. Estudio transversal" a la revista Enfermería Nefrológica.

La variabilitat de la pràctica assitencial es defineix com "aquella situació en la qual pacients amb una clínica similar no són atesos ni tractats de la mateixa forma en diferents nivells d'atenció, sense que existeixi una base sòlida en coneixements derivats del compliment de guies de pràctica clínica".

L'objectiu era analitzar l'adherència de les infermeres a recomanacions basades en evidències, comparar l'adherència respecte a les característiques sociodemogràfiques i identificar intervencions amb major variabilitat en el maneig de l'accés vascular.

Referència de l'article
Blanco Mavillard, I; Rodríguez-Calero, MA; Bolaños-Herrezuelo G; Sánchez-Barceló A. Mapeo de variabilidad sobre prácticas enfermeras en el entorno de hemodiálisis. Estudio transversal. Enferm Nefrol. 2018;21(3).
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]