Categoria: Estudis i projectes

Dermatologia de Son Espases i Son Llàtzer participen en un article sobre l'ús de la dermoscòpia per a neoplàsies cutànies en múscul llis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr187Els Serveis de Dermatologia dels Hospitals Universitaris Son Espases i Son Llàtzer ha participat en un estudi morfològic de 136 casos de l'ús de la dermoscòpia per a neoplàsies cutànies en múscul llis. També hi han participat l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla, la Second University of Naples, l'Hospital Universitari de Gran Canaria "Doctor Negrín", la Universitat de Catania, l'Hospital General Universitari de València, l'Hospital Clínic Universitari, la Universitat de Trieste i l'Hospital Universitari d'Alacant.

Luis Javier del Pozo, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Alex Llàmbrich, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Dermoscopy of cutaneous smooth muscle neoplasms: a morphological study of 136 cases" a la revista Journal of the European Academy of Dermatology and Venearology.

Una varietat de neoplàsies cutànies del múscul llis poden aparéixer a la pell i freqüentment no es reconéixen pels metges. Hi ha dades disperses sobre la dermoscòpia dels piloleiomiomes (PL) i no s'ha publicat res sobre la dermoscòpia de angioleiomiomes (AL) i leiomiosarcomes (LS). L'objectiu era avaluar les troballes morfològiques d'una gran sèrie de PL, AL i LS cutànies baix observació dermoscòpica, comparant aquestes troballes entre elles.

Referència de l'article
Zaballos P, del Pozo LJ, Argenziano G, Medina C, Lacarrubba F, Ferrer B, et al. Dermoscopy of cutaneous smooth muscle neoplasms: a morphological study of 136 cases. J Eur Acad Dermatology Venereol. 9 gener 2019;
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]