Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Hematologia de Son Espases participa en un assaig sobre l'ús del pazopanib per tractar els tumors avançats fribrosos

Hematologia de Son Espases participa en un assaig sobre l'ús del pazopanib per tractar els tumors avançats fribrosos

ins epr589El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig en fase 2 sobe l'ús del pazopanib per al tractament de tumor avançat fibrós solitari maligne i diferenciat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en l'article amb el títol "Pazopanib for treatment of advanced malignant and dedifferentiated solitary fibrous tumour: a multicentre, single-arm, phase 2 trial" a la revista Lancet Oncology.

Un tumor solitari fibrós és un rar tumor de teixit tou amb tres variants clinicopatològiques: típic, maligne i diferenciat. Experiments preclínics i estudis retrospectius han mostrat diferents sensibilitats en tumors solitaris fibrosos a la quimioteràpia i antiangiogènics. Es va dissenyar un assaig per avaluar l'activitat del pazopanib en una cohort de pacients amb tumor solitari fibrós maligne diferenciat. Aquí es presenten els resultats translacionals.

Referència de l'article

Martin-Broto J, Stacchiotti S, Lopez-Pousa A, Redondo A, Bernabeu D, de Alava E, et al. Pazopanib for treatment of advanced malignant and dedifferentiated solitary fibrous tumour: a multicentre, single-arm, phase 2 trial. Lancet Oncol. 2019;20(1):134-44. DOI:10.1016/S1470-2045(18)30676-4
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]