Categoria: Estudis i projectes

Urgències de Son Espases participa en un estudi sobre l'ús de les benzodiazepines i drogues Z per a ús recreatiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr529El Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases participa en la publicació d'un establiment de perfils i la relació amb les dades de venda de les presentacions a urgències per ús de benzodiazepines i drogues Z amb finalitats no mèdiques. També hi han participat el Guy's and St Thomas' Hospitals NHS Foundation Trust, el University Hospital of Ghent, el Denver Health Rocky Mountain Poison & Drug Center, el King's College London, l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) i l'Inflexxion.

Christopher Yates, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, participa en la publicació de l'article amb el títol "Presentations to the emergency department with non-medical use of benzodiazepines and Z-drugs: profiling and relation to sales data" a la revista European Journal of Clinical Pharmacology.

L'ús de benzodiazepines amb finalitat no mèdica i drogues Z és comú; així i tot, hi ha informació limitada disponible sobre els danys relacionats amb això a Europa, així com la relació entre el mal ús i disponibilitat. L'objectiu era descriure presentacions en el departament d'urgències a Europa relacionat amb l'ús recreatiu de les benzodiazepines i droga Z i comparar les diferències regionals d'aquestes presentacions amb vendes legals de les benzodiazepines i drogues Z a cada país.

Referència de l'article
Lyphout C., Yates C, Margolin ZR, Dargan PI, Dines AM, Heyerdahl F, et al. Presentations to the emergency department with non-medical use of benzodiazepines and Z-drugs: profiling and relation to sales data. Eur J Clin Pharmacol. 2019;75(1):77-85.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Dean812 To sleep forever more / CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported]