Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa, Son Espases i Son Llàtzer publiquen un article sobre els índex de risc litogènics urinaris en adults i infants i formació de pedres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1185L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, el Departament de Nefrologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases, el Departament d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, la Unitat de Recerca de l'Hospital Universitari Son Espases, el Departament de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i el Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre l'efecte d'una mostra d'orina en els índexs de risc litogènics urinaris en adults i infants sans i formació de pedres.

Adrián Rodríguez, Concepción Sáez Torres, Antonia Costa Bauzá i Fèlix Grases, investigadors de l'IdISBa; Concepción Mir i Dolores Rodrigo, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadores de l'IdISBa; Paula Casasayas i Nuria Rodriguez, uròlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Guiem Frontera, investigador de la unitat de recerca de l'Hospital Universitari Son Espases; Juan Manuel Buades, nefròleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Cristina Gomez, facultativa d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Effect of sample time on urinary lithogenic risk indexes in healthy and stone-forming adults and children" a la revista BMC Urology.

El diagnòstic i seguiment de pacients que formen pedres és duu a terme normalment per un anàlisi de mostres d'orina de 24h. Però, el risc de cristalització varia durant el dia, sent més alta per la nit. El principal objectiu d'aquest estudi era avaluar el risc de cristalització d'orina en adults i infants calculant els indexs de risc basat en diferents periodes de recollida.

Referència de l'article
Rodriguez A, Saez-Torres C, Mir C, Casasayas P, Rodriguez N, Rodrigo D, et al. Effect of sample time on urinary lithogenic risk indexes in healthy and stone-forming adults and children. BMC Urol. 2018;18(1):116.10.1186/s12894-018-0430-8
logo docusalut 16Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]