Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa participa en un estudi sobre trastorns mentals com a factor de risc en el comportament suïcida en gent jove

L'IdISBa participa en un estudi sobre trastorns mentals com a factor de risc en el comportament suïcida en gent jove

epr1050L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un metanàlisi i una revisió sistemàtica d'estudis longitudinals sobre els trastorns mentals com a factors de risc de comportament suïcida en gent jove. També hi han participat diferents centres espanyols.

Margalida Gili, Margalida Vives i María Ángeles Pérez Ara, investigadores de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Mental disorders as risk factors for suicidal behavior in young people: A meta-analysis and systematic review of longitudinal studies" a la revista Journal of Affective Disorders.

El suïcidi és la segona causa de mort en gent jove. L'objectiu és avaluar els trastorns i factors de risc per al comportament suïcida entre adolescents i adults joves, incloent la població d'estudis longitudinals.

Referència de l'article

Gili M, Castellví P, Vives M, de la Torre-Luque A, Almenara J, Blasco MJ, et al. Mental disorders as risk factors for suicidal behavior in young people: A meta-analysis and systematic review of longitudinal studies. J Affect Disord. 2019;245:152-62. doi: 10.1016/j.jad.2018.10.115. PubMed PMID:30390504.
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Font: Infosalut]