Categoria: Estudis i projectes

Otorinolaringologia de Son Espases participa en la guia de maneig de la ictiosi congènita

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr625El Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases participa en un estudi sobre la gestió de la ictiosi congènita. També hi han participat diferents centres europeus.

M. Rodríguez, otorinolaringòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Management of congenital ichthyoses: European guidelines of care, part one" a la revista British Journal of Dermatology.

Aquestes guies per al maneig de la ictiosi congènita s'han desenvolupat per un grup multidisciplinar d'experts europeus seguint una revisió sistemàtica de la literatura actual, una conferència d'experts i un consens sobre les discussions es va dur a terme a Toulouse l'any 2016. Varen resumir l'evidència i les recomanacions dels experts que volien ajudar als facultatius amb el maneig d'aquestes rares i sovint complexes malalties. Aquestes guies es composen de dues seccions. Aquesta primera part cobreix teràpies tòpiques, teràpies sistèmiques, maneig psicosocial, comunicació del diagnòstic i assessorament genètic.

Referència de l'article
Mazereeuw-Hautier J, Hernández-Martín A, O’Toole EA, Bygum A, Amaro C, Aldwin M, et al. Management of congenital ichthyoses: European guidelines of care, part two. Br J Dermatol. 3 març 2019;180(3):484-95. doi: 10.1111/bjd.17203. PubMed PMID:30216406.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]