Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'IdISBa participa en un estudi sobre medició dels metabolits en un experiment metabòlic no dirigit

L'IdISBa participa en un estudi sobre medició dels metabolits en un experiment metabòlic no dirigit

ins epr468L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears ha participat en la publicació d'un estudi sobre la separació dels artefactes de medició dels metabolits vertaders en un experiment metabòlic no dirigit. També hi han participat diferents centres espanyols i nordamericans.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "MetProc: Separating Measurement Artifacts from True Metabolites in an Untargeted Metabolomics Experiment" a la revista Journal of Proteome Research.

La metabòlica d'alt rendiment utilitzant líquid cromatogràfic i espectometria de masses (LC/EM) proporciona un mètode útil per identificar els biomarcadors de la malaltia i explorar els sistemes biològics. Però, la majoria de les característiques metabòliques detectades dels experiments metabòlics no orientats tenen signatures ióniques desconegudes, fent que sigui crític que les dades s’hagin de controlar a fons de manera que no s’analitzin falses senyals. Aquí, es presenta un mètode de post-alineació basat en mostres d'estudi intermitents per separar característiques metabòliques genuïnes de possibles artefactes de mesura.

Referència de l'article

Chaffin MD, Cao L, Deik AA, Clish CB, Hu FB, Martínez-González MA, et al. MetProc: Separating Measurement Artifacts from True Metabolites in an Untargeted Metabolomics Experiment. J Proteome Res. 31 des 2018. doi: 10.1021/acs.jproteome.8b00893. PubMed PMID:30562035
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]