Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Son Espases participen en un estudi transversal sobre la influència de l'entorn i les precipitacions per a la pràctica d'EF en adults grans amb sobrepès

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr620L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), l'Hospital Universitari Son Espases i el servei GIS de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han participat en un estudi transversal sobre l'entorn mediterrani construït i precipitació com a factors moduladors en l'activitat física en adults de mitjana edat i grans obesos amb síndrome metabòlica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antoni Colom Fernández i Dora Romaguera, investigadors de l'IdISBa; i Maurici Ruiz, investigador de la UIB, han participat en la publicació de l'article amb el títol " Mediterranean Built Environment and Precipitation as Modulator Factors on Physical Activity in Obese Mid-Age and Old-Age Adults with Metabolic Syndrome: Cross-Sectional Study" a la revista International Journal of Enviromental Research and Public Health.

Quan es fa promoció de l'activitat física és important considerar els determinants ambientals que podrien afectar en aquesta pràctica. Els espais públics oberts i rutes saludables mesurades objectivament i pràctica de l’activitat física mesurada de forma objectiva i autoreportada es va analitzar juntament amb la influència de les condicions de pluja estudiant aquesta associació en una mostra mediterrània d'adults majors amb sobrepès i obesitat i síndrome metabòlica.

Referència de l'article
Colom A, Ruiz M, Wärnberg J, Compa M, Muncunill J, Barón-López F, et al. Mediterranean Built Environment and Precipitation as Modulator Factors on Physical Activity in Obese Mid-Age and Old-Age Adults with Metabolic Syndrome: Cross-Sectional Study. Int J Environ Res Public Health. 2019;16(5):854. 10.3390/ijerph16050854. PubMed PMID: 30857222
logo docusalut 16 Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]