Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi europeu sobre si l'asma precoç augmenta el risc d'obesitat infantil

L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi europeu sobre si l'asma precoç augmenta el risc d'obesitat infantil

ins epr556L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un anàlisi a 16 països europeus sobre si l'asma precoç augmenta el risc d'obesitat infantil?. També hi han participat diferents centres europeus.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Does early onset asthma increase childhood obesity risk? A pooled analysis of 16 European cohorts" a la revista European Respiratory Journal.

Les epidèmies paral·leles d'asma infantil i obesitat durant les passades dècades han estimulat la recerca cap a l'obesitat com a factor de risc d'asma. Però, es coneix poc pel que fa al paper de l'asma en la incidència de l'asma. Es va examinar si la detecció primerenca de l'asma i els fenotips relacionats s'associen amb el risc de desenvolupar obesitat en la infantesa. Aquest estudi inclou 21130 infants nascuts entre 1990 i 2008 a Dinamarca, França, Alemània, Grècia, Itàlia, Països Baixos, Espanya, Suècia i Regne Unit.

Referència de l'article

Contreras ZA, Chen Z, Roumeliotaki T, Annesi-Maesano I, Baïz N, von Berg A, et al. Does early onset asthma increase childhood obesity risk? A pooled analysis of 16 European cohorts. Eur Respir J. 2018;52(3):1800504. 10.1183/13993003.00504-2018. PubMed PMID: 30209194
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]