Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Oncologia Mèdica de Son Espases participa en l'estudi PROREPAIR-B

Oncologia Mèdica de Son Espases participa en l'estudi PROREPAIR-B

epr1267El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'estudi PROREPAIR-B sobre l'impacte de la reparació de la línia germinal de l'ADN en els resultats dels pacients amb càncer de pròstata metastàsic resistent a la castració. També hi han participat diferents centres espanyols.

Aránzazu González del Alba, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "PROREPAIR-B: A Prospective Cohort Study of the Impact of Germline DNA Repair Mutations on the Outcomes of Patients With Metastatic Castration-Resistant Prostate Cancer" a la revista Journal of Clinical Oncology.

Les mutacions de la línia germinal en la reparació dels danys dels gens de l'ADN (RDA) s'identifiquen en una gran proporció de pacients amb càncer de pròstata mestatàsic, però les implicacions clíniques d'aquests gens no es coneixen. Aquest estudi prospectiu de cohort multicèntric va avaluar la prevalença i efecte de la mutació de la línia germinal RDA (gRDA) en els resultats del càncer de pròstata metastàsic resistent a la castració.

Referència de l'article

Castro E, Romero-Laorden N, del Pozo A, Lozano R, Medina A, Puente J, et al. PROREPAIR-B: A Prospective Cohort Study of the Impact of Germline DNA Repair Mutations on the Outcomes of Patients With Metastatic Castration-Resistant Prostate Cancer. J Clin Oncol. 20 febrer 2019;37(6):490-503.10.1200/JCO.18.00358. PubMed PMID: 30625039
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]