Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa i Son Espases participen en un estudi sobre els canvis en l'arginina i la seva associació amb la DT2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr768L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi de cohort de casos dins l'assaig PREDIMED sobre com els canvis en la arginina són inversament associats amb la diabetis tipus 2. També hi han participat diferents centres espanyols i nordamericans.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa i l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Changes in arginine are inversely associated with type 2 diabetes: A case-cohort study in the PREDIMED trial" a la revista Diabetes, Obesity and Metabolism.

Les associacions entre els metabolits basats en l'arginina i la diabetis tipus 2 incident (DT2) no es coneixen. Es va utilitzar un disseny de cohort de casos, dins l'assaig PREDIMED, per examinar sis metabolits plasmàtics (arginina, citurlina, ornitina, dimetilarginina asimètrica, dimetilarginina simètrica i N-monometil-l-arginina entre 892 individus (251 casos) per associacions amb la DT2 incident i resistència a la insulina. Es varen utilitzar models de Cox ponderats amb diferència 7766robusta.

Referència de l'article
Yu E, Ruiz-Canela M, Razquin C, Guasch-Ferré M, Toledo E, Wang DD, et al. Changes in arginine are inversely associated with type 2 diabetes: A case-cohort study in the PREDIMED trial. Diabetes, Obes Metab. 2 octubre 2018; doi: 10.1111/dom.13514. PubMed PMID: 30146690

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]