Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi internacional sobre l'efecte de l'IMC matern en la seva descendència

L'Àrea de Salut de Menorca participa en un estudi internacional sobre l'efecte de l'IMC matern en la seva descendència

epr1327L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre l'índex de massa corporal matern, el guany de pes durant l'embaràs i el risc de sobrepès durant la infantesa. També hi han participat diferents centres nacionals i internacionals.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Maternal body mass index, gestational weight gain, and the risk of overweight and obesity across childhood: An individual participant data meta-analysis" a la revista Plos Medicine.

L'obesitat materna i el guany excessiu de pes durant l'embaràs podria tenir efectes persistents en la descendència sobre el desenvolupament de greix. Però, encara no està clar si aquests efectes difereixen segons la severitat d'obesitat i si aquests efectes es limiten als extrems de l’índex de massa corporal (IMC) matern i guany de pes durant l'embaràs. Es volia avaluar les associacions separades i combinades de l'IMC matern i risc del guany de  pes amb el risc de sobrepès/obesitat durant la infantesa i l'impacte a la població.

Referència de l'article

Voerman E, Santos S, Patro Golab B, Amiano P, Ballester F, Barros H, et al. Maternal body mass index, gestational weight gain, and the risk of overweight and obesity across childhood: An individual participant data meta-analysis. Ma RCW, editor. PLOS Med. 2019;16(2):e1002744. 10.1016/j.ad.2019.02.004. PubMed PMID: 30635683
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]