Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Virologia de Son Espases ha publicat un article sobre l'ús del baloxavir marboxil en el tractament del grip

Virologia de Son Espases ha publicat un article sobre l'ús del baloxavir marboxil en el tractament del grip

cc epr451La Unitat de Virologia del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre el baloxavir marboxil com a potent inhibidor de la endonucleases cap-depenents dels virus gripals. També hi ha participat la Universitat de Girona.

Jordi Reina, viròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol “Baloxavir marboxil: un potente inhibidor de la endonucleasa cap-dependiente de los virus gripales" a la revista Revista española de quimioterapia.

El Baloxavir marboxil (àcid 5-hidroxi-4-piridona-3-carboxilo) és un nou fàrmac antiviral amb especial eficàcia sobre els virus gripals que actua inhibint la endonuclease cap-depenent que precisen per a la seva replicació. És el primer representant dels denominats inhibidors de la proteïna bàsica 2 (PB2) gripal. Ha mostrat eficàcia davant els virus gripals A i B i la majoria de ceps d'origen animal (grip aviar). Els assaigs clínics realitzats en pacients sans d'entre 12 i 64 anys sense patologies i no hospitalitzats (grip lleu) han mostrat una reducció de la durada de la simptomatologia semblant a l'obtinguda per oseltamivir. Però el baloxavir és un inhibidor de la replicació viral molt més potent que aquest fàrmac. S'ha mostrat com un fàrmac segur i ben tolerat. S'administra una sola dosi de 40-80 mg les primeras 48 hores de l'inici dels símptomes. En aquests assaigs d'aquestes dades podria ser un bon fàrmac per tractar el grip lleu o moderat, precisant d'assaigs en grip greu i pacients amb patologies cròniques per establir la seva vertadera utilitat clínica.

Referència de l'article

Reina J, Reina N. Baloxavir marboxil: un potente inhibidor de la endonucleasa cap-dependiente de los virus gripales. Rev española Quimioter. febrer 2019;32(1):1-5. PubMed PMID: 30982736
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Fort George G. Meade Public Affairs Office ... / Flu shot / CC BYND 2.0]