Categoria: Estudis i projectes

Virologia de Son Espases ha publicat un article sobre l'ús del baloxavir marboxil en el tractament del grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr451La Unitat de Virologia del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre el baloxavir marboxil com a potent inhibidor de la endonucleases cap-depenents dels virus gripals. També hi ha participat la Universitat de Girona.

Jordi Reina, viròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol “Baloxavir marboxil: un potente inhibidor de la endonucleasa cap-dependiente de los virus gripales" a la revista Revista española de quimioterapia.

El Baloxavir marboxil (àcid 5-hidroxi-4-piridona-3-carboxilo) és un nou fàrmac antiviral amb especial eficàcia sobre els virus gripals que actua inhibint la endonuclease cap-depenent que precisen per a la seva replicació. És el primer representant dels denominats inhibidors de la proteïna bàsica 2 (PB2) gripal. Ha mostrat eficàcia davant els virus gripals A i B i la majoria de ceps d'origen animal (grip aviar). Els assaigs clínics realitzats en pacients sans d'entre 12 i 64 anys sense patologies i no hospitalitzats (grip lleu) han mostrat una reducció de la durada de la simptomatologia semblant a l'obtinguda per oseltamivir. Però el baloxavir és un inhibidor de la replicació viral molt més potent que aquest fàrmac. S'ha mostrat com un fàrmac segur i ben tolerat. S'administra una sola dosi de 40-80 mg les primeras 48 hores de l'inici dels símptomes. En aquests assaigs d'aquestes dades podria ser un bon fàrmac per tractar el grip lleu o moderat, precisant d'assaigs en grip greu i pacients amb patologies cròniques per establir la seva vertadera utilitat clínica.

Referència de l'article
Reina J, Reina N. Baloxavir marboxil: un potente inhibidor de la endonucleasa cap-dependiente de los virus gripales. Rev española Quimioter. febrer 2019;32(1):1-5. PubMed PMID: 30982736
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Fort George G. Meade Public Affairs Office ... / Flu shot / CC BYND 2.0]