Categoria: Estudis i projectes

Anestesiologia i Cirurgia de Son Espases i l'IdISBa publiquen un estudi prospectiu observacional sobre teràpia dirigida per objectius en la CCR amb HIPEC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr518El Servei d'Anestesiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, la Unitat Peritoneal Quirúrgica Oncològica del Departament de Cirurgia Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi prospectiu observacional sobre teràpia dirigida per objectius en la cirurgia citoreductiva amb quimioteràpia hipertèrmic intraperitoneal. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears.

Neus Esteve Pérez, Ana Maria Ferrer Robles, Germán Gómez Romero, David Fabián González, Mateo Verd Rodríguez i Luis Carlos Mora Fernández, anestesiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Juan José Segura Sampedro i Rafael Morales Soriano , cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "Goal-directed therapy in cytoreductive surgery with hyperthermic intraperitoneal chemotherapy: a prospective observational study" a la revista Clinical and Translational Oncology.

La cirurgia citoreductiva (CCR) amb la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC) en el tractament de la carcinomatosi peritoneal causa notables alteracions hemodinàmiques, metabòliques i hematològiques. Els estudis sobre el maneig de l'anestèsia intraoperativa són heterogènies i escasses. Hi ha una gran heterogeneïtat en el maneig anestètic del CCR i HIPEC. L'objectiu d'aquest estudi és analitzar l'hemodinàmica perioperativa dirigida per objectius i avaluar les complicacions sorgides fins el setè dia postoperatiu.

Referència de l'article
Esteve-Pérez N, Ferrer-Robles A, Gómez-Romero G, Fabián-Gonzalez D, Verd-Rodriguez M, Mora-Fernandez LC, et al. Goal-directed therapy in cytoreductive surgery with hyperthermic intraperitoneal chemotherapy: a prospective observational study. Clin Transl Oncol. 2019;21(4):451-8. doi: 10.1007/s12094-018-1944-y. PubMed PMID: 30218305
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases]