Categoria: Estudis i projectes

La Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de Son Espases ha participat en un article sobre la utilitat clínica de biomarcadors de sèrum per al diagnòstic i prognòstic de sarcoidosi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr171La Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques del Department de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre l'utilitat clínica de biomarcadors de sèrum per al diagnòstic i prognòstic de sarcoidosi. També hi han participat l'IDIBAPS-CELLEX, el SEMI, l'Instituto Modelo de Cardiología Privado, l'IUCB, el CINICSA, el CAPSBE, l'IDIBAPS, l'Hospital de Vigo i el CIMA.

Lucio Pallarés, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Clinically-useful serum biomarkers for diagnosis and prognosis of sarcoidosis" a la revista Expert Review of Clinical Immunology.

La sarcoidosi és una malaltia sistèmica complexa amb una evolució silenciosa a llarg termini i una presentació clínica heterogènia. L'acostament diagnòstic és complexe sense una única prova diagnòstica que podria confirmar la malaltia. 

Referència de l'article
Ramos-Casals M, Retamozo S, Sisó-Almirall A, Pérez-Alvarez R, Pallarés L, Brito-Zerón P. Clinically-useful serum biomarkers for diagnosis and prognosis of sarcoidosis. Expert Rev Clin Immunol. 2019;15(4):391-405. doi: 10.1080/1744666X.2019.1568240. PubMed PMID: 30632406

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: r. nial bradshaw / migraine-headache-pain / CC BYND 2.0]