Categoria: Estudis i projectes

Cardiologia de Son Espases participa en un article sobre la disfunció de la CE en pacients amb SM i sobrepès/obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1142El Departament de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre la disfunció i capacitat d'exercici en pacients amb síndrome metabòlica i sobrepès/obesitat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Elena Fortuny Frau, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Diastolic dysfunction and exercise capacity in patients with metabolic syndrome and overweight/obesity" a la revista IJC Heart & Vasculature.

La disfunció diastòlica del ventricle esquerre (DDVE) és una troballa comuna en individus amb alt risc, la seva presència s'ha associat amb capacitat reduïda per a l'exercici (CE). Es va avaluar la prevalença de DDVE, aplicant les guies de 2016 de l'American Society of Echocardiography (ASE)/European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI), en una població amb sobrepès/obesitat i síndrome metabòlica i la seva associació amb CE.

Referència de l'article
Alonso-Gómez AM, Tojal Sierra L, Fortuny Frau E, Goicolea Güemez L, Aboitiz Uribarri A, Portillo MP, et al. Diastolic dysfunction and exercise capacity in patients with metabolic syndrome and overweight/obesity. IJC Hear Vasc. 2019;22:67-72. doi: 10.1016/j.ijcha.2018.12.010. PubMed PMID: 30619930

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]