Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Cardiologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'ús de la colquicina administrada en el primer episodi de PAI

Cardiologia de Son Espases participa en un estudi sobre l'ús de la colquicina administrada en el primer episodi de PAI

epr1322El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi multicèntric obert i aleatoritzat sobre la colquicina administrada en el primer episodi de pericarditis aguda idiopàtica. També hi han participat l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, el CIBERCV i l'Hospital Universitari Joan XXII.

Joan Alguersuari, cardiòleg de l'Hosital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Colchicina administrada en el primer episodio de pericarditis aguda idiopática: estudio multicéntrico abierto y aleatorizado" a la revista Revista Española de Cardiología.

Es disposa de poca informació sobre el benefici real de l'administració de colquicina administrada en el primer episodi de pericarditis aguda idiopàtica (PAI). L'objectiu principal del present estudi és avaluar l'eficàcia real de la colquicina en pacients amb PAI que no prenen corticoides.

Referència de l'article

Sambola A, Roca Luque I, Mercé J, Alguersuari J, Francisco-Pascual J, García-Dorado D, et al. Colchicina administrada en el primer episodio de pericarditis aguda idiopática: estudio multicéntrico abierto y aleatorizado. Rev Española Cardiol. març 2019; doi: 10.1016/j.recesp.2018.11.021
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]