Categoria: Estudis i projectes

Angiologia i Cirurgia Vascular de Son Espases publiquen un estudi sobre aneurisma de l'aorta abdominal associat a la malaltia renal poliquística

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr12El Departament d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un estudi sobre l'aneurisma de l'aorta abdominal associat a la malaltia renal poliquística.

Pascual Lozano Vilardell, Raúl Lara Hernández, Noé Benabarre Castany i David García García, cirurgians vasculars de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Abdominal Aortic Aneurysm Associated with Polycystic Kidney Disease: Endovascular Aortic Repair and Renal Embolization" a la revista Annals of Vascular Surgery.

Un pacient de 79 anys amb un aneurisme abdominal aòrtic infrarenal asimptomàtic de 63 mm, confirmat en una tomografia computada, es va admetre a la unitat. El pacient tenia un trasplantament de ronyó realitzat anys abans, degut a una fallada renal secundària de malaltia renal poliquística. La funció renal a l'admissió era normal. L'aneurisme tenia un coll molt curt, i una reparació endovascular aòrtica estàndar no era factible. Per tant, les 2 artèries renals es varen embolitzar amb bobines i reparació endovascular de l'aneurisma, cobrint l'ostia de les artèries renals, es va aconseguir posant l'endopròtesi per damunt del nivell superior de l'artèria mesentèrica. En el procés el pacient no va tenir problemes i se li va donar d'alta sense complicacions. La reparació endovascular en pacients sense coll aòrtic infrarenal i ronyons no funcionals secundaris a la malaltia poliquística del ronyó podrien aconseguir-se amb una embolització segura i cobrint l'ostia de les artèries renals.

Referència de l'article
Lozano-Vilardell P, Lara-Hernández R, Benabarre-Castany N, García-García D. Abdominal Aortic Aneurysm Associated with Polycystic Kidney Disease: Endovascular Aortic Repair and Renal Embolization. Ann Vasc Surg. 2019;56:351.e13-351.e15. doi: 10.1016/j.avsg.2018.07.065. PubMed PMID: 30342219

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]