Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISBa participen en una caracterització de la Pseudomonas aeruginosa hipermutadora aïllada en pacients amb fibrosi quística a Austràlia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr539El Servei de Microbiologia i Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases participen en un estudi sobre la caracterització de la Pseudomonas aeruginosa hipermutadora aïllada en pacients amb fibrosi quística a Austràlia. També hi han participat Monash University (Parkville Campus), University of Florida,RMIT, Melbourne i The Alfred Hospital and Central Clinical School.

Carla López Causapé, microbiòloga i investigadora de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Characterization of Hypermutator Pseudomonas aeruginosa Isolates from Patients with Cystic Fibrosis in Australia" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

La Pseudomonas aeruginosa hipermutable aïllada (hipermutadors) s'ha identificat en pacients amb fibrosi quística (FQ) i s'associen amb la funció pulmonar reduïda. Els hipermutadors mostren un gran augment de nivell de mutació i una millor de l'habilitat de ser resistent a antibiòtics durant el tractament.

Referència de l'article
Rees VE, Deveson Lucas DS, López-Causapé C, Huang Y, Kotsimbos T, Bulitta JB, et al. Characterization of Hypermutator Pseudomonas aeruginosa Isolates from Patients with Cystic Fibrosis in Australia. Antimicrob Agents Chemother. 2019;63(4). doi: 10.1128/AAC.02538-18. PubMed PMID: 30635683

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]