Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa participa en un estudi sobre el consum de fruita seca en la dieta mediterrània com a indicador de qualitat i pacients amb RCV

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr15L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears ha participat en un estudi sobre el consum de fruita seca com a marcadors d'alta qualitat de la dieta en una població mediterrània i alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria del Mar Bibiloni, Alicia Julibert, Cristina Bouzas, Dora Romaguera, i Josep A. Tur, investigadores de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Nut Consumptions as a Marker of Higher Diet Quality in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk" a la revista Nutrients.

El consum de fruita seca s'han associat amb una millora de l'adequació dels nutrients i qualitat de la dieta en poblacions d'adults sans, però aquesta associació mai s'ha explorat en individus amb alt risc cardiovascular. Es volia avaluar les associacions entre consum de fruita seca i adequació nutricional i qualitat de la dieta en una població mediterrània amb risc cardiovascular.

Referència de l'article
Bibiloni M, Julibert A, Bouzas C, Martínez-González M, Corella D, Salas-Salvadó J, et al. Nut Consumptions as a Marker of Higher Diet Quality in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk. Nutrients. 2019;11(4):754. doi: 10.3390/nu11040754. PubMed PMID: 30935087
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]