Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Prevalença i caracterització del dolor avançat en pacients de càncer amb proctàlgia tractat amb radioteràpia pèlvica 3D

Prevalença i caracterització del dolor avançat en pacients de càncer amb proctàlgia tractat amb radioteràpia pèlvica 3D

ins epr628El Departament d'Oncologia Radiològica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la prevalença i caracterització del dolor avançat en pacients de càncer amb proctàlgia tractat amb radioteràpia pèlvica 3D. També hi han participat l'Hospital Sant Joan D'Alacant, l'Hospital Universitario de Araba, l'Hospital Clínico Universitario de Valencia i l'Hospital Clínico San Carlos.

J.P. Masferrer, facultatiu del Departament d'Oncologia Radiològica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence and characterization of breakthrough pain in cancer patients with proctalgia treated with 3D pelvic radiotherapy" a la revista Clinical and Translational Oncology.

La disfunció induïda per la radioteràpia del tracte gastrointestinal és comú en pacients amb càncer i té un impacte significatiu en la seva qualitat de vida. En aquest estudi es va investigar la prevalença del dolor avançat en càncer en pacients en tractament de radioteràpia pèlvica en 3D i que tenien proctàlgia.

Referència de l'article

Ferrero VT, Oset MM, Masferrer JP, Pardo EH, Sorolla EJ, Largo SC, et al. Prevalence and characterization of breakthrough pain in cancer patients with proctalgia treated with 3D pelvic radiotherapy. Clin Transl Oncol. 5 abril 2019. doi: 10.1007/s12094-019-02102-1. PubMed PMID: 30949931
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]