Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Adequació nutricional i qualitat de la dieta en una població mediterrània amb síndrome metabòlica

Adequació nutricional i qualitat de la dieta en una població mediterrània amb síndrome metabòlica

cc sss33L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi transversal sobre l'adequació nutricional i qualitat de la dieta en una població mediterrània amb síndrome metabòlica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Nutrient adequacy and diet quality in a Mediterranean population with metabolic syndrome: A cross-sectional study" a la revista Clinical Nutrition.

Alguns estudis han comparat el consum de micronutrients i compliment del consum mitjà (CCM) en adults no-diabètics, pre-diabètics i diabètics amb alt risc cardiovascular. Es va avaluar aquestes variables en una gran mostra de participants en l'assaig aleatori de prevenció cardiovascular primària PREDIMED-PLUS de prevenció cardiovascular amb dieta i activitat física.

Referència de l'article

Bibiloni M del M, Bouzas C, Abbate M, Martínez-González MA, Corella D, Salas-Salvadó J, et al. Nutrient adequacy and diet quality in a Mediterranean population with metabolic syndrome: A cross-sectional study. Clin Nutr. 21 març 2019. doi: 10.1016/j.clnu.2019.03.018. PubMed PMID: 30952534
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]