Categoria: Estudis i projectes

Supressor tumoral FOXO3a intervén en la resposta a la inhibició EGFR en les cèl·lules del glioblastoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1328L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre com el supressor tumoral FOXO3a intervén en la resposta a la inhibició EGFR en les cèl·lules del glioblastoma. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears i el IUNICS.

Guillem Ramis, Margalida Serra Sitjar, Silvia Fernández de Matto i Priam Villalonga, investigadores de l'IdISBa, i Marta Brell, neurocirurgiana de  l'Hospital Universitari son Espases, han publicat l'article amb el títol "The tumor suppressor FOXO3a mediates the response to EGFR inhibition in glioblastoma cells" a la revista Cellular Oncology.

Encara que l'activació EGFR és una marca distintiva del glioblastoma (GBM), la teràpia anti-EGFR fins ara no ha donat els efectes desitjats. L'orientació PI3K/Akt s'ha proposat com a estratègia a augmentar la sensibilitat cel·lular als inhibidors EGFR. Aquí s'avalua la contribució del FOXO3a, un objectiu clau Akt, en resposta a la inhibició de les cèl·lules GBM.

Referència de l'article
Ramis G, Villalonga-Planells R, Serra-Sitjar M, Brell M, Fernández de Mattos S, Villalonga P. The tumor suppressor FOXO3a mediates the response to EGFR inhibition in glioblastoma cells. Cell Oncol. 13 abril 2019. doi: 10.1007/s13402-019-00443-1. PubMed PMID: 30980364

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric