Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Efecte de l'extracte ric en fucoxantina lipofílica phaeodactylum tricornutum en l'obesitat i la diabetis

Efecte de l'extracte ric en fucoxantina lipofílica phaeodactylum tricornutum en l'obesitat i la diabetis

cc epr495L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi on es mostra com l'efecte de l'extracte ric en fucoxantina lipofílica phaeodactylum tricornutum millora els efectes de la dieta en la obesitat induïda en ratolins C57BL/6J. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears i diferents centres alemanys.

Andreu Palou, María Luis Bonet i Joan Ribot, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "A Lipophilic Fucoxanthin-Rich Phaeodactylum tricornutum Extract Ameliorates Effects of Diet-Induced Obesity in C57BL/6J Mice" a la revista Nutrients.

El Phaeodactylum tricornutum (P. tricornutum) comprén diversos constituents lipofílics amb propietats antiobesitat i antidiabètiques. Es va investigar l'efecte d'un extracte de P. tricornutum en el metabolisme energètic en ratolins propensos a l'obesitat alimentats amb una dieta alta en greixos.

Referència de l'article

Gille A, Stojnic B, Derwenskus F, Trautmann A, Schmid-Staiger U, Posten C, et al. A Lipophilic Fucoxanthin-Rich Phaeodactylum tricornutum Extract Ameliorates Effects of Diet-Induced Obesity in C57BL/6J Mice. Nutrients. 2019; 11(4):796. doi: 10.3390/nu11040796. PubMed PMID: 30959933. Text complet
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janet Stephen / Wistar Rat / CC BYND2.0]