Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Acilcarnitines plasmàtiques i risc de diabetis tipus 2 en una població mediterrània amb un alt risc cardiovascular

Acilcarnitines plasmàtiques i risc de diabetis tipus 2 en una població mediterrània amb un alt risc cardiovascular

epr1269L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi sobre acilcarnitines plasmàtiques i risc de diabetis tipus 2 en una població mediterrània amb un alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Plasma Acylcarnitines and Risk of Type 2 Diabetes in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk" a la revista The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Les associacions potencials entre els perfils acilcarnitines i incidència de la diabetis tipus 2 i si les acilcarnitines poden ser utilitzades per millorar la predicció de la diabetis, encara no està clara. L'objectiu era avaluar l'associació entre la línia de base i un any de canvis en acilcarnitines i la seva habilitat predictiva de la diabetis més enllà dels factors de risc tradicionals.

Referència de l'article

Guasch-Ferré, M., Ruiz-Canela, M., Li, J., Zheng, Y., Bulló, M., Wang, D. D., … Salas-Salvadó, J. (2019). Plasma Acylcarnitines and Risk of Type 2 Diabetes in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 104(5), 1508-1519. doi: 10.1210/jc.2018-01000. PubMed PMID: 30635683. Text complet
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Metro / CC0 1.0 Universal ]