Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Glutaminòlisi i lipoproteïnes com a factors clau en recuperació de pacients infectats per VIH i tractats exitosament

Glutaminòlisi i lipoproteïnes com a factors clau en recuperació de pacients infectats per VIH i tractats exitosament

epr32El Departament de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre com la glutaminòlisi i les lipoproteïnes són factors claus en recuperació tardana immune en pacients infectats per VIH i tractats exitosament. També hi han participat l'IBiS, la Universitat Rovira i Virgili, l'Hospital General de Elche, la Universidad Miguel Hernández, la Universidad Católica San Antonio de Murcia, l'Hospital General Universitario Reina Sofía, l'Hospital Universitario de Canarias, l'Hospital Viamed-Santa Ángela de la Cruz, l'Institut Germans Trias I Pujol (IGTP), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l'Hospital Universitari Joan XXIII.

Francisco Fanjul, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Glutaminolysis and lipoproteins are key factors in late immune recovery in successfully treated HIV-infected patients" a la revista Clinical Science.

Els mecanismes immunològics, bioquímics i moleculars associats amb una recuperació immunològica pobre que no es coneix bé, i el perfil metabolòmic ofereix valor addicional als marcadors solubles tradicionals. Aquí, es presenta noves dades i rellevants que podria contribuir a comprendre millor els mecanismes moleculars precedents una resposta discordants i progressió de VIH baix teràpia antiretroviral combinada supressora.

Referència de l'article

Rosado-Sánchez, I., Rodríguez-Gallego, E., Peraire, J., Viladés, C., Herrero, P., Fanjul, F., … Rull, A. (2019). Glutaminolysis and lipoproteins are key factors in late immune recovery in successfully treated HIV-infected patients. Clinical Science, 133(8), 997-1010. doi: 10.1042/CS20190111. PubMed PMID: 30952809
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]