Categoria: Estudis i projectes

Validació externa i recàlcul de l'índex CODEX en pacients amb MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr572El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en l'estudi de cohort 3CIAplus sobre la validació externa i recàlcul de l'índex CODEX en pacients amb MPOC. També hi han participat diferents centres nacionals i internacionals.

Borja Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "External Validation and Recalculation of the CODEX Index in COPD Patients. A 3CIAplus Cohort Study" a la revista COPD: Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

L'índex CODEX es va desenvolupar i validar en pacients hospitalitzats per exacerbació en MPOC per predir el risc de mort i readmissió després d'un any de l'alta. Aquest estudi volia validar l'índex CODEX en una gran població externa de pacients amb MPOC amb durades i seguiment variables. A més, es volia recalcular els llindars de l'índex CODEX utilitzant els límits de les variables prèviament suggerides en l'estudi 3CIA (mCODEX).

Referència de l'article
Almagro P, Martínez-Camblor P, Miravitlles M, Rodríguez-Carballeira M, Navarro A, Lamprecht B, et al. External Validation and Recalculation of the CODEX Index in COPD Patients. A 3CIAplus Cohort Study. COPD J Chronic Obstr Pulm Dis. 14 març 2019;1-10. doi: 10.1080/15412555.2018.1484440. PubMed PMID: 30635683.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text completlogo docusalut 16

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Espirometria / CC BY-NC-SA 4.0]