Categoria: Estudis i projectes

Viòlència obstètrica des de la perspectiva de les dones que l'han patit

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr546Una comare d'Atenció Primària de Mallorca ha publicat un article sobre la violència obstètrica des de la perspectiva de les dones que l'han patit.

Rosa Llobera Cifre, comare d'Atenció Primària de Mallorca, ha publicat l'article amb el títol "Violencia obstétrica. La perspectiva de mujeres que la han sufrido" a la revista Investigaciones feministas.

La violència obstètrica suposa un tracte deshumanitzat, una intervenció desproporcionada i inexorablement medicalitzada del procés natural d'embaràs, part i puerperi, que vulnera els drets de les dones i afecta la seva salut. És un concepte nou, d'un vell problema, que es conforma a partir de la violència masclista i la violència institucional. Aquest treball explora les vivències de violència obstètrica des de la perspectiva d'aquelles dones que l'han patit. Amb aquest fi, s'han realitzat 12 entrevistes semiestructurades, amb un enfocament fenomenològic.

Referència de l'article
Cifre RL. Violencia obstétrica. La perspectiva de mujeres que la han sufrido. Investig Fem. 2019 May 30;10(1):167–84. doi: 10.5209/infe.60886. Text complet

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Irene G. Ruiz / Hospital can misses paritorio maternidad / CC BY 2.0]