Categoria: Estudis i projectes

Avaluació d'una intervenció per prevenir les infeccions del corrent sanguini associades al catèter venós perifèric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr595Els Departaments de Malalties Infeccioses, Medicina Interna, Medicina Intensiva i Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i la Unitat d'Investigació, recolzament metodològic i estadístic de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article on es mostren el resultats de la intervenció multidisciplinar per prevenir les infeccions del corrent sanguini associades al catèter venós perifèric.

M.Garcia-Gasalla, M. Arrizabalaga-Asenjo, C. Collado-Giner i A.Payeras-Cifre, metgesses del departament de malalties infeccioses; L.Ventayol-Aguiló, metgessa de medicina interna; A.Socias-Mir, metgessa de medicina intensiva; M.C.Pérez-Seco, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i A.Rodríguez-Rodríguez, investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Results of a multi-faceted educational intervention to prevent peripheral venous catheter-associated bloodstream infections" a la revista Journal of Hospital Infection.

Les infeccions del corrent sanguini associades al catèter venós perifèric (PVC-BSIs) duu a hospitalitzacions prolongades, morbilitat i augment dels costs. Es va avaluar l'impacte de les mesures de prevenció de la infecció sobre la taxa de PVC-BSIs en l'Hospital Universitari Son Llàtzer. Un programa de vigilància activa va començar l'any 2015, quan es va trobar una alta incidència ràtio de PVC-BSIs. Es va implementar un paquet de mesures dirigit a infermeres, personal mèdic i pacients i es va crear un grup d'Infeccions de Catèters.

Referència de l'article
Garcia-Gasalla M, Arrizabalaga-Asenjo M, Collado-Giner C, Ventayol-Aguiló L, Socias-Mir A, Rodríguez-Rodríguez A, et al. Results of a multi-faceted educational intervention to prevent peripheral venous catheter-associated bloodstream infections. J Hosp Infect. 13 febrer 2019. doi: 10.1016/j.jhin.2019.02.004. PubMed PMID: 30635683

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]