Categoria: Estudis i projectes

Factors associats amb canvis d'un fenotipus resistent a refractari en pacients hipertensos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1329El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi longitudinal pragmàtic sobre els factors associats amb canvis d'un fenotipus resistent a refractari en pacients hipertensos. També hi han participat diferents centres espanyols i nordamericans.

Mónica de la Peña, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Factors associated with the changes from a resistant to a refractory phenotype in hypertensive patients: a Pragmatic Longitudinal Study" a la revista Hypertension Research.

La hipertensió refractària (HRf) es defineix com una manca de control de la pressió sanguínia a pesar de l'administració que al menys 5 fàrmacs hipertensius. Es desconeixen els factors associats amb la seva història natural. Aquest estudi volia avaluar tant la incidència del HRf en una cohort de pacients amb hipertensió resistent com els factors relacionats en aquesta progressió.

Referència de l'article
Navarro-Soriano C, Martínez-García M-A, Torres G, Barbé F, Caballero-Eraso C, Lloberes P, et al. Factors associated with the changes from a resistant to a refractory phenotype in hypertensive patients: a Pragmatic Longitudinal Study. Hypertens Res. 17 juny 2019. doi: 10.1038/s41440-019-0285-8. PubMed PMID: 31209397

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]